Savremena autmatizacija objekata

Savremena autmatizacija objekata

5/08/22

Povratak

Automatizacija objekata u modernism  vremenima, ondnosno kontrola grejanja preko ENGO Controls uređaja.

Poslednje dve godine su promenile način na koji razmišljamo o koćnom prostoru. Naučili su nas da je udobnost koju osećamo kod kuće važna za više od opuštanja posle posla. Realnost je pokazala da uz dobru organizaciju dom može uspešno da postane i mesto gde se profesionalno realizujemo. Navike koje smo kroz ovo naučili ostaće sa nama. Kućna kancelarija ne nestaje, postala je važan deo radne kulture. Kako onda prilagoditi enterijer svojim potrebama tako da funkcioniše kao kućna kancelarija?Automatizacija objekata će Vam pomoći.

Automatizacija objekata – šta vredi kontrolisati?

Automatizacija objekata kompanije ENGO Controls predstavljaju rešenja koja pomažu u optimizaciji performansi bilo kog sistema podnog grejanja. Ovo je uglavnom zbog algoritama koji su efikasni u proračunu koji upravljaju potrošnjom goriva za grejanje. Termostati sobne temperature, centrala ili super-jaki aktuatori kontrolišu grejanje u zonama, odnosno pojedinačno u svakoj prostoriji. Koju temperaturu održavaju zavisi od naših podešavanja. A one, kao što znate , zavise od toga kako živimo i u kojim termalnim uslovima se najbolje osećamo. Ono što je važno, svaka soba može ( pa čak i treba) da ima drugačiju podešenu temperaturu – nižu u kuhinji i spavaćoj sobi, višu u dnevnoj sobi i kupatilu. Pa, osim ako imamo potpuno različite ukuse. Ali sa zdravstvene tačke gledišta, ovako bi trebalo da izgleda. Temperatura u prostorijama se takođe bira prema dobu dana ili nedelje, kako se ne bi trošila toplota kada nikog nema kod kuće. Zonska kontrola je stoga ključna komponenta moderne kontrole grejanja.

Uz sve to rečeno, automatizacija objekata nije ograničena samo na kućni prostor.

Regulisanje grejanja ima mnogo šire polje upotrebe. Dobro funkcioniše u porodičnim kućama, višeporodičnim kućama, ali i na iznajmljenim imanjima i hotelima ili dugim smeštajnim objektima. Predstavlja odličan izbor za bolnice, rehabilitacione centre, poslovne zgrade ili vladine centre. Bilo gde, gde se ljudi okupljaju. Uz automatizaciju objekata, stanari, pacijenti, zaposleni ili posetioci će se osećati prijatno na ovim mestima i moći će bolje da se fokusiraju na ono što treba da rade: da se oporave, rade ili obavljaju službene poslove. S drudge strane, vlasnici objekata premljenih automatizacijom lakše će kontrolisati potrošnju energije za grejanje, a samim tim i troškove grejanja.

Moderno znači otvoreno

Vredi izabrati sisteme upravljanja koji su proširivi i otvoreni za druge tehnologije. Na ovaj način možemo proširiti opseg kontrole objekata. Takav sistem je svakak ENGO Smart, zasnovan na globalno popularnoj platformi TUJA. Sa mobilnom aplikacijom ENGO Smart ulazimo u novi nivo automatizacije naših zgrada.

Razlog je taj što je teško pronaći raznovrsniji predlog kontrole. Tuja Smart, na kojoj je zasnovana aplikacija ENGO Smart, kreirana je u cilju kontrole RAZLIČITIH uređaja u pametnom domu. Reč RAZLIČITI ovde ima dvostruko značenje. RAZLIČITI uređaji nisu samo termostati, već i sijelice, prekidači, rolo zavese, kućni aparati i aparati za domaćinstvo.  Međutim RAZLIČITI su i proizvodi RAZLIČITIH brendova, čiji je rad kombinovan u jednoj aplikaciji prilagođenoj za ovu svrhu. U takvoj varijanti komunikacija između opreme ( još jednom opreme različitih proizvođača) se odvija preko “oblaka” ( TUJA KLAUD). Da li je moguče učiniti zgonije? Bilo bi teško.

Savremeni kontrolni sistemi su takođe otvoreni za uspešnu ekološku budućnost naše planete. Rasipanje toplote kroz neefikasne ili loše kontrolisane sisteme grejanja šteti prirodi. Naravno, najveći deo grejanja zavisi od toga koje gorivo koristimo svake zime, ali je važna i potrošnja grejnog medijuma. Pošto automatizacija objekata kontroliše temperaturu, unosimo samo onoliko koliko nam je zaista potrebno. Na nacionalnom nivou ) da ne spominjemo širom sveta) ovo čini ogroman posao. Zato je važno da je to dobro odrađen posao.

Koje su prednosti automatizacije objekata sa kontrolisanom temperaturom?

Hajde da sumiramo. Dobra automatizacija objekata:

  • Štedi gorivo za grejanje
  • Štedi novac za vlasnika objekta
  • Obezbeđuje temperaturu prilagođenu nameni prostorije
  • Štiti životnu sredinu (smanjuje količinu produkta sagorevanja)
  • Obezbeđuje udobnost na poslu i u slobodno vreme

ENGO Controls automatizacija objekta – otkrijte najbolje:

ENGO Controls nudi moderne proizvode za kontrolu podnog gejanja.

  • programabilni, žičani ili bežični termostati za temperaturu.
  • Internet termostati koji rade preko Wi-Fi mreže
  • Termoelektrični aktuatori za razdelnik podnog grejanja
  • Centrala podnog grejanja

Ali naravno! – ovo je tek početak. U pripremi postoji mnogo zanimljivih urežaja koji će promeniti klimu apsolutno bilo kog objekta. Automatizacija objekta ENGO Controls nije samo još jedan elektronski uređaj koji možete baciti. Naprotiv, vremenom ćete to početi da cenite najviše. To je tehnološka pozadina zahvaljujući kojoj ćete moći dobijati kontrolu nad troškovima održavanja. Sa naše strane, mi obezbeđujemo stalnu dostupnost proizvoda i negraničenu ponudu dizajnerskih ideja.

Posetite našu stranicu sa proizvodima!