Politika zasebnosti - ENGO
ENGO logo

Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI V PODJETJU POD POSLOVNIM IMENOM ENGO CONTROLS S.C. V PSZCZYNA (43-200), Górnośląska 3E, POLJSKA, z davčno identifikacijsko številko (NIP): 6381846397 in poljsko poslovno registrsko številko (REGON): 389921661 

Izrazi, uporabljeni v tej politiki zasebnosti, imajo naslednji pomen:

  1. Politika zasebnosti – opisana v tem dokumentu, torej veljavna politika zasebnosti na sedežu podjetja ENGO CONTROLS S.C. v Pszczyna.
  2. Upravljavec osebnih podatkov (PDC) – fizična ali pravna oseba, javni organ, enota ali druga oseba, ki samostojno ali skupaj določa namene in načine obdelave osebnih podatkov, torej v tem primeru ENGO CONTROLS S.C. v Pszczyna (43-200), Górnośląska 3E, z davčno identifikacijsko številko (NIP): 6381846397 in poljsko poslovno registrsko številko (REGON): 389921661.
  3. GDPR – Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).
  4. Osebni podatki – pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki); določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika;
  5. Obdelava – pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot je zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje;
  6. Uporabnik – katera koli fizična oseba, ki obišče spletno mesto ali uporablja eno ali več storitev ali funkcionalnosti, opisane v pravilniku.

Ta dokument je namenjen predstavitvi, kako se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo vse informacije o uporabnikih spletnega mesta. Zagotavljamo, da vse podatke o uporabnikih našega spletnega mesta uporabljamo v skladu z zavezujočimi zakonskimi predpisi.

1. Podatki upravljavca osebnih podatkov (PDC)

Vljudno vas obveščamo, da je upravljalec vaših osebnih podatkov ENGO CONTROLS S.C. v Pszczyna (43-200), Górnośląska 3E, z davčno identifikacijsko številko (NIP): 6381846397 in poljsko poslovno registrsko številko (REGON): 389921661, v nadaljnjem besedilu PDC. Na PDC se lahko obrnete na sledečem naslovu: Pszczyna (43-200), Górnośląska 3E, e-naslov: office@engocontrols.com.

2. Namen in pravna podlaga obdelave vaših osebnih podatkov

Osebni podatki vseh uporabnikov našega spletnega mesta, vključno s podatki o IP naslovih in drugimi podatki, ki jih zbirajo piškotki, se obdelujejo za naslednje namene:

1)  Za ukrepanje na zahtevo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, bodo pred sklenitvijo sporazuma obdelani vaši osebni podatki na podlagi člena 6 (1) (b) Splošne uredbe o varstvu podatkov, če to storite prek kontaktnega obrazca, ki je na voljo na spletni strani PDC.

2)  V primeru kakršne koli druge obdelave osebnih podatkov, z namenom odgovora na poslano poizvedbo prek kontaktnega obrazca, ki je na voljo na spletnem mestu PDC, se bodo vaši osebni podatki obdelovali, če ste se strinjali s takšno obdelavo, pravna podlaga za tako obdelavo pa bo člen 6 (1) (a) Uredbe o varstvu posameznikovih podatkov.

3. Piškoti

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletno mesto shrani v napravo uporabnika interneta. Na svojem spletnem mestu PDC, kot tudi drugi subjekti, uporablja piškotke, torej majhne besedilne datoteke, nameščene v računalniku, telefonu, tablici ali drugi napravi uporabnika, ki brska po spletnem mestu. Prebere jih lahko naš sistem, pa tudi sistemi drugih subjektov, katerih storitve uporabljamo (npr. Google, Facebook). Na naši spletni strani imamo tako imenovani Facebook drsnik, ki vam omogoča, da všečkate Facebook spletno stran preko spletne strani, katero uporabljate. Da pa se to lahko izvede, moramo uporabiti piškotke, ki jih ponuja Facebook.

Piškotki na spletnem mestu opravljajo številne funkcije, med drugim:

a)  vplivajo na procese in uspešnost vaše uporabe spletnega mesta – piškotki se uporabljajo za učinkovito delovanje spletnega mesta in vam omogočajo uporabo funkcij, ki so na voljo na spletnem mestu, kar je mogoče med drugim z zapomnitvijo nastavitev med obiski spletnega mesta. Omogočajo učinkovito krmarjenje po spletni strani in posameznih podstraneh;

b)  stanje seje – piškotki pogosto shranjujejo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, na primer katere podstrani najpogosteje odprejo. Omogočajo tudi prepoznavanje napak, prikazanih na nekaterih podstraneh. Zato piškotki, ki se uporabljajo za shranjevanje tako imenovanega »stanja seje«, pomagajo izboljšati storitev in udobje brskanja po straneh ter ohraniti stanje seje – če se stranka prijavi na svoj profil, potem piškotki omogočajo vzdrževanje seje. To pomeni, da vam ni treba znova vnašati svojega uporabniškega imena in gesla vsakič, ko greste na drugo podstran, kar vam olajša uporabo spletnega mesta;

c)  ustvarjanje statistike – piškotki se uporabljajo za analizo; kako uporabniki uporabljajo spletno stran (koliko jih obišče spletno stran, kako dolgo ostanejo, katera vsebina jih najbolj zanima itd.). To omogoča stalno izboljševanje spletnega mesta in njegovo prilagajanje željam uporabnikov. Za sledenje dejavnosti in ustvarjanje statističnih podatkov uporabljamo Googlova orodja, kot je Google Analytics; poleg poročil o statistiki uporabe lahko Google Analytics uporabniku pomaga tudi pri prikazovanju ustreznejše vsebine v Googlovih storitvah (npr. v iskalniku Google) in v celotnem omrežju, skupaj z nekaterimi zgoraj opisanimi piškotki;

Pomembno je, da vsebina datotek piškotkov ne omogoča identifikacije uporabnika, piškotki pa se ne uporabljajo za obdelavo ali shranjevanje vaših osebnih podatkov. Mehanizem piškotkov se ne uporablja za zbiranje kakršnih koli informacij o uporabnikih.

Za lažjo uporabo spletne strani se uporablja piškotke in podobne tehnologije za potrebe uporabnikov in za internetne statistične namene. Vljudno vas obveščamo, da lahko svoj spletni brskalnik konfigurirate tako, da popolnoma ali delno onemogočite shranjevanje piškotkov na trdem disku vašega računalnika. Učinek spremembe je lahko izguba možnosti uporabe nekaterih funkcionalnosti spletnih strani.

Spodaj boste našli navodila za onemogočanje piškotkov, odvisno od brskalnika:

Google Chrome
Kliknite v meniju (zgornji desni kot) na Nastavitve > Prikaži napredne nastavitve. V zavihku „Zasebnost” izberite gumb za „Nastavitev vsebine”.

Internet Explorer 6.0 and 7.0
Glavni meni brskalnika (zgornji desni kot): Orodja > Internetne možnosti > Zasebnost, Strani. Z drsnikom izberete nivo in potrdite spremembo z gumbom „OK”.

Mozilla Firefox
Glavni meni brskalnika: Orodja > Možnosti > Zasebnost. Aktivirajte Firefox polje: „Uporabil bom uporabniške nastavitve”. Piškotki se aktivirajo s potrditvijo polja »Sprejmi piškotke«.

Opera
V meniju brskalnika: Orodja > Nastavitve > Napredno. Piškotki se aktivirajo s potrditvijo polja »Piškotki«.

Safari
V spustnem meniju Safari izberite »Nastavitve« in kliknite ikono »Varnost«. Tukaj izberete raven varnosti v območju »Sprejmi datoteke piškotkov«.

4. Pravica do umika soglasja

Če se vaši osebni podatki obdelujejo z vašim soglasjem, jih imate pravico kadar koli umakniti.

Če želite umakniti soglasje, pošljite e-pošto na naslednji naslov: rodo@engocontrols.com ali kliknite povezavo na koncu vsakega sporočila. Hkrati želimo poudariti, da umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se izvaja na podlagi privolitve pred njenim umikom.

5. Zahteva za predložitev osebnih podatkov

Posredovanje vaših osebnih podatkov je prostovoljno, vendar moramo v nekaterih primerih izpolniti vaša pričakovanja glede uporabe našega kontaktnega obrazca na naši spletni strani.

6. Avtomatizirano odločanje in profiliranje

Vljudno vas obveščamo, da ne sprejemamo avtomatiziranih odločitev, tudi tistih, ki temeljijo na profiliranju.

7. Prejemniki osebnih podatkov

Prejemniki vaših osebnih podatkov so PDC in predstavniki PDC, pooblaščeni za obdelavo osebnih podatkov, med katerimi je zlasti subjekt, ki zagotavlja storitev gostovanja e-pošte, tj. nazwa.pl sp. z o.o. v Kraków, ul. Mieczysława Medweckiego 17 do PDC.

8. Prenosi osebnih podatkov v tretje države

Vljudno vas obveščamo, da se vaši osebni podatki ne prenašajo izven evropskega gospodarskega prostora.

9. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Obdobje hrambe vaših osebnih podatkov je odvisno od namena in pravne podlage obdelave:

a)  kar zadeva obdelavo vaših podatkov za namene, ki izhajajo iz legitimnih interesov PDC, in sicer neposrednega trženja v skladu s členom 6 (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov, se vaši osebni podatki obdelujejo, dokler ne nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov za namene takšnega trženja,

b)  če se vaši podatki obdelujejo za namene zagotavljanja elektronskih storitev v skladu s členom 6 (1) (b) Splošne uredbe o varstvu podatkov, bo PDC vaše podatke hranil do omejitve kakršnih koli garancijskih zahtevkov, najmanj 5 let od začetka leta, ki sledi finančnemu letu, v katerem so operacije, transakcije in postopki dokončno zaključeni, odplačani, poravnani ali zastarani,

c)  kar zadeva obdelavo vaših osebnih podatkov z namenom pošiljanja komercialnih informacij, dokler vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov ni preklicano.

10. Pravica do vložitve pritožbe

Če se ugotovi, da obdelava vaših osebnih podatkov krši določbe splošne uredbe o varstvu podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu.

11. Pravice subjektov, katerih osebni podatki se obdelujejo

Vljudno vas obveščamo, da imate v skladu z veljavno zakonodajo pravico dostopati do svojih osebnih podatkov, jih popraviti in izbrisati – kot je to navedeno v primeru 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. V primerih, omenjenih v členu 18. členu Splošne uredbe o varstvu podatkov, imate pravico omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov. V primerih, ki jih določa zakon, imate tudi pravico do ugovora zoper obdelavo osebnih podatkov. V primerih, ko obdelava temelji na privolitvi ali dogovoru, imate tudi pravico do prenosa svojih osebnih podatkov.

12. Varnost osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da PDC vaše osebne podatke obdeluje v skladu z veljavnimi zakonskimi določbami, zlasti v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov). PDC sproti izvaja analize tveganj, da bi ocenil tveganje, povezano z obdelavo, in izvaja ustrezne ukrepe – med drugim šifriranje spletnega mesta PDC in morebitne povezave za zmanjšanje tega tveganja. Naše spletno mesto je šifrirano z uporabo potrdila SSL, ki služi za potrditev lastnika spletnega mesta in za šifriranje komunikacije med uporabnikovim spletnim brskalnikom in strežnikom. Poleg tega je PDC izvedel ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varnosti, vključno z zaupnostjo. Pri ocenjevanju tveganj varnosti podatkov je PDC upošteval tveganja, povezana z njegovo obdelavo osebnih podatkov, vključno z naključnim ali nezakonitim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem ali nepooblaščenim dostopom do osebnih podatkov, ki so bili preneseni, shranjeni ali kako drugače obdelani in ustrezne ukrepe za preprečevanje njihovih posledic.

13. Končne določbe

1.  V zadevah, ki jih ta politika zasebnosti ne ureja, določbe o varstvu osebnih podatkov veljajo.

    NAPIŠITE NAM