Moderna automatizacija zgrada

Moderna automatizacija zgrada

4/07/22

Vratiti

Automatizacija zgrade u moderno doba, odnosno upravljanje grijanjem s ENGO Controls sustavom.

Posljednje dvije godine promijenile su način na koji razmišljamo o kućnom prostoru. Naučili su nas da je udobnost koju osjećamo kod kuće važnija od opuštanja nakon posla. Stvarnost je pokazala da dobrom organizacijom dom može uspješno postati mjesto gdje se profesionalno ostvarujemo. Navike koje smo kroz to naučili ostat će s nama. Kućni ured ne nestaje, postao je važan dio radne kulture. Kako onda prilagoditi interijere svojim potrebama da funkcioniraju kao kućni ured? Automatizacija zgrada će vam pomoći.

Automatizacija zgrade – što vrijedi kontrolirati?

Automatizacija zgrada pomoću tvrtke ENGO Controls rješenja su koja pomažu optimizirati performanse bilo kojeg sustava podnog grijanja. To je uglavnom zbog algoritama koji su učinkoviti u proračunu koji upravljaju potrošnjom goriva za grijanje. Termostati sobne temperature, upravljačka kutija ili super-jaki aktuatori kontroliraju grijanje u zonama, odnosno pojedinačno u svakoj prostoriji. Koju temperaturu održavaju ovisi o našim postavkama. A to, kao što znate, ovisi o tome kako živimo i u kakvim se toplinskim uvjetima najbolje osjećamo. Ono što je bitno, svaka soba može (pa čak i treba) imati različitu zadanu temperaturu – nižu u kuhinji i spavaćoj sobi, višu u dnevnom boravku i kupaonici. Pa, osim ako imamo potpuno različite ukuse. No, sa zdravstvenog stajališta, ovako bi to trebalo izgledati. Temperatura u sobama također se bira prema dobu dana ili tjedna, kako se toplina ne bi trošila kada nikoga nema kod kuće. Zonska kontrola je stoga ključna komponenta moderne regulacije grijanja.

Uz sve to rečeno, automatizacija zgrada nije ograničena samo na kućni prostor.

Regulacija grijanja ima mnogo šire područje primjene. Dobro funkcionira u obiteljskim kućama, višeobiteljskim kućama, ali i u iznajmljenim nekretninama te hotelima ili drugim smještajnim objektima. Bit će izvrstan izbor za bolnice, sanatorije, rehabilitacijske centre, poslovne zgrade ili vladine centre. Bilo gdje, gdje se ljudi okupljaju. Uz automatizaciju zgrade, stanari, pacijenti, zaposlenici ili posjetitelji osjećat će se ugodno na ovim mjestima i moći će se bolje usredotočiti na ono što trebaju učiniti: oporaviti se, raditi ili obavljati službene poslove. S druge strane, vlasnici zgrada opremljenih automatizacijom zgrada, lakše će kontrolirati potrošnju energije za grijanje, a time i troškove grijanja.

Moderno znači otvoreno

Vrijedno je odabrati upravljačke sustave koji su proširivi i otvoreni za druge tehnologije. Na taj način možemo proširiti raspon upravljanja zgradom. Takav sustav je svakako ENGO Smart, baziran na globalno popularnoj Tuya platformi. Sa ENGO Smart mobilnom aplikacijom ulazimo u novu razinu automatizacije naše zgrade.

Razlog je taj što je teško pronaći svestraniji prijedlog kontrole. Tuya Smart, na kojoj se temelji ENGO Smart aplikacija, kreirana je kako bi se upravljalo RAZLIČITIM uređajima u pametnom domu. Riječ RAZLIČITO ovdje ima dvostruko značenje. RAZLIČITI uređaji nisu samo termostati, već i žarulje, prekidači, rolo zavjese, kućanski aparati i kućanski aparati. Međutim, RAZLIČITI su i proizvodi RAZLIČITIH marki, čiji je rad spojen u jednoj aplikaciji prilagođenoj za tu svrhu. U takvoj varijanti komunikacija između opreme (još jednom opreme različitih proizvođača) odvija se u oblaku (Tuya cloud). Je li moguće učiniti to još prikladnije? Bilo bi teško.

Suvremeni sustavi upravljanja također su otvoreni za uspješnu ekološku budućnost našeg planeta. Potrošena toplina kroz neučinkovite ili loše kontrolirane sustave grijanja šteti prirodi. Naravno, većina grijanja ovisi o tome koje gorivo koristimo svake zime, ali je važna i potrošnja medija za grijanje. Budući da automatizacija zgrade kontrolira temperaturu, unosimo samo onoliko koliko nam je stvarno potrebno. Na nacionalnoj razini (da ne spominjemo diljem svijeta) ovo čini ogroman posao. Zato je važno da je to dobar posao.

Koje su prednosti automatizacije zgrada s kontroliranom temperaturom?

Hajde da rezimiramo. Dobra automatizacija zgrade:

  • štedi gorivo za grijanje
  • štedi novac vlasniku zgrade
  • osigurava temperaturu prilagođenu namjeni prostorije
  • štiti okoliš (smanjuje količinu produkata izgaranja)
  • osigurava udobnost na poslu i u slobodno vrijeme

ENGO upravlja automatizacijom zgrada – otkrijte najbolje

ENGO Controls nudi moderne proizvode za kontrolu podnog grijanja:

  • programabilni, žičani ili bežični temperaturni termostati;
  • internet termostati koji rade putem Wi-Fi mreže;
  • termoelektrični aktuatori za razdjelnik podnog grijanja i…
  • upravljačka kutija za podno grijanje.

Ali, naravno! – ovo je tek početak. U pripremi je mnogo zanimljivih uređaja koji će promijeniti klimu apsolutno svake zgrade. Automatizacija zgrada putem ENGO Controlsa nije samo još jedan elektronički gadget koji možete baciti. Naprotiv, s vremenom ćete to početi još više cijeniti. To je tehnološka podloga zahvaljujući kojoj ćete dobiti kontrolu nad troškovima održavanja zgrade. Sa svoje strane osiguravamo stalnu dostupnost proizvoda i neograničenu ponudu dizajnerskih ideja.

Posjetite naš odjeljak proizvoda!